Google ຍັງຕິດຕາມທ່ານຢູ່ເຖິງແມ່ນວ່າທ່ານຈະປິດປະຫວັດສະຖານທີ່, ນີ້ແມ່ນວິທີການ ຈຳ ກັດສິ່ງນີ້

ເຖິງແມ່ນວ່າການຢຸດຕິດຕາມ 'ປະຫວັດສະຖານທີ່' ໃນບັນຊີ Google ຂອງທ່ານອາດຈະເຮັດໃຫ້ທ່ານເຊື່ອວ່າທ່ານຢຸດເຊົາການເກັບ Google ຈາກການເກັບ ກຳ ຂໍ້ມູນສະຖານທີ່ທີ່ປະທັບເວລາ ສຳ ລັບອຸປະກອນຂອງທ່ານ, ນີ້ບໍ່ແມ່ນຄວາມຈິງ.
ບົດລາຍງານ ໃໝ່ ໂດຍ ຂ່າວທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ ສະແດງໃຫ້ເຫັນວ່າ, ເຖິງແມ່ນວ່າການຕິດຕາມປະຫວັດສະຖານທີ່ຖືກປິດໃຊ້ງານ, Google ຍັງສືບຕໍ່ຕິດຕາມທ່ານເພື່ອໃຫ້ມີການປັບປຸງສະພາບອາກາດທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ, ການຄົ້ນຫາຜ່ານອິນເຕີເນັດແລະ ຄຳ ແນະ ນຳ ຂອງ Google Maps ອີງ​ຕາມThe Verge, ໂດຍການປິດ 'ປະຫວັດສະຖານທີ່', ທ່ານພຽງແຕ່ກີດຂວາງ Google ຈາກການເພີ່ມສະຖານທີ່ຂອງທ່ານເຂົ້າໃນຄຸນລັກສະນະຂອງ Timeline, ເຊິ່ງສະ ເໜີ ພາບທີ່ສະແດງໃຫ້ເຫັນໃນເສັ້ນທາງປະ ຈຳ ວັນຂອງທ່ານ.
Google ໄດ້ ນຳ ໜ້າ ກ່ຽວກັບວິທີການທີ່ລະບົບຖືກ ນຳ ໃຊ້, ເຖິງແມ່ນວ່າ ຄຳ ສັບໃນເວລາທີ່ປິດການໃຊ້ງານ 'ປະຫວັດສະຖານທີ່' ໃນ ໜ້າ ຄວບຄຸມກິດຈະ ກຳ ອາດຈະເຮັດໃຫ້ທ່ານເຂົ້າໃຈຜິດ. ຜູ້ບອກ Google ບອກ The Verge ວ່າ,'ປະຫວັດສະຖານທີ່ແມ່ນຜະລິດຕະພັນຂອງ Google ທີ່ເລືອກເຂົ້າທັງ ໝົດ, ແລະຜູ້ໃຊ້ມີການຄວບຄຸມທີ່ຈະແກ້ໄຂ, ລຶບຫຼືປິດມັນໄດ້ທຸກເວລາ [... ] ພວກເຮົາຮັບປະກັນວ່າຜູ້ໃຊ້ປະຫວັດສະຖານທີ່ຮູ້ວ່າເມື່ອພວກເຂົາປິດຜະລິດຕະພັນ, ພວກເຮົາສືບຕໍ່ ນຳ ໃຊ້ສະຖານທີ່ເພື່ອປັບປຸງປະສົບການຂອງ Google ເມື່ອພວກເຂົາເຮັດສິ່ງຕ່າງໆເຊັ່ນການຄົ້ນຫາ Google ຫຼືໃຊ້ Google ສຳ ລັບເສັ້ນທາງຂັບຂີ່. 'ແຕ່ເຖິງແມ່ນວ່າການປິດ 'ປະຫວັດສະຖານທີ່' ທີ່ຊະນະແລ້ວຈະບໍ່ຢຸດ Google ຈາກການຕິດຕາມທ່ານ, ມັນກໍ່ມີວິທີທີ່ຈະເຮັດເຊັ່ນນັ້ນແລະມັນກ່ຽວຂ້ອງກັບການປິດການຕິດຕາມ 'Web & App Activity' ເຊັ່ນກັນ. ທ່ານສາມາດເຮັດໄດ້ຈາກທ່ານ ສູນຄວບຄຸມບັນຊີ Google . ນີ້ອາດຈະເຮັດໃຫ້ປະສົບການສ່ວນຕົວ ໜ້ອຍ ລົງໃນແອັບ like ຕ່າງໆເຊັ່ນ: Google Maps ແລະ Assistant, ແຕ່ສິ່ງທີ່ທ່ານສູນເສຍໄປໃນຄວາມສະດວກສະບາຍອາດຈະມີຄ່າ ສຳ ລັບຜູ້ທີ່ທ່ານກັງວົນກ່ຽວກັບຄວາມເປັນສ່ວນຕົວ.
ນອກ ເໜືອ ຈາກ ຄຳ ສັບທີ່ບໍ່ແນ່ນອນ, ຜູ້ໃຊ້ສາມາດສັບສົນຕື່ມອີກໂດຍຄວາມຈິງທີ່ວ່າປະຫວັດສະຖານທີ່ຖືກປິດໂດຍຄ່າເລີ່ມຕົ້ນ, ໃນຂະນະທີ່ການຕິດຕາມກິດຈະ ກຳ ຂອງເວັບແລະແອັບກໍ່ຖືກເປີດໂດຍຄ່າເລີ່ມຕົ້ນ. ນີ້ຫມາຍຄວາມວ່າ, ໂດຍບໍ່ມີການກວດສອບຂອງທ່ານ ' ກິດຈະ ກຳ ຂອງຂ້ອຍ 'ໜ້າ ເວັບ, ທ່ານອາດຈະບໍ່ຮູ້ວ່າມີແອັບ,, ບໍລິການແລະເວບໄຊທ໌ໃດທີ່ຍັງເກັບຂໍ້ມູນສະຖານທີ່ຂອງທ່ານ.
ໂຊກດີ, ທ່ານບໍ່ພຽງແຕ່ສາມາດປິດການຕິດຕາມ 'Web & App Activity' ເທົ່ານັ້ນ, ແຕ່ຍັງລຶບຂໍ້ມູນສະຖານທີ່ທີ່ເກັບໄວ້ແລ້ວ ສຳ ລັບບັນຊີຂອງທ່ານ. ທ່ານສາມາດເຮັດໄດ້ໂດຍການລຶບແຕ່ລະລາຍການເຂົ້າ ' ກິດຈະ ກຳ ຂອງຂ້ອຍ 'ໜ້າ ເວັບ, ຫຼືລຶບປະຫວັດຂອງທ່ານທັງ ໝົດ.
ຄວາມສາມາດທີ່ຈະປິດໃຊ້ງານຄຸນລັກສະນະການຕິດຕາມສະຖານທີ່ທັງ ໝົດ ເຫຼົ່ານີ້ແມ່ນດີ, ແຕ່ຜູ້ໃຊ້ Android ສ່ວນໃຫຍ່ຈະບໍ່ຮູ້ວິທີທີ່ຈະເລືອກບໍລິການຢ່າງເຕັມທີ່. ນີ້ບໍ່ແມ່ນຄັ້ງ ທຳ ອິດທີ່ Google ຖືກກ່າວຫາວ່າຕິດຕາມສະຖານທີ່ຂອງທ່ານດ້ວຍວິທີທີ່ບໍ່ແນ່ນອນ. ໃນເດືອນພະຈິກທີ່ຜ່ານມາ, ມີບົດລາຍງານຫຼາຍສະບັບ, ເຊິ່ງແນະ ນຳ ວ່າໂທລະສັບ Android ຍັງສາມາດຕິດຕາມສະຖານທີ່ຂອງຜູ້ໃຊ້ຂອງພວກເຂົາໄດ້, ເຖິງແມ່ນວ່າການບໍລິການສະຖານທີ່ຖືກປິດແລະຊິມກາດກໍ່ຖືກເອົາອອກໄປ. ສິ່ງນີ້ໄດ້ເຮັດໂດຍການລວບລວມຂໍ້ມູນຈາກຕຶກຫ້ອງ. Google ກ່າວວ່າຄຸນລັກສະນະນີ້ຈະຖືກປິດໃນເດືອນທັນວາຂອງປີ 2017.
ເວົ້າເຖິງແນວນັ້ນ, ເຖິງແມ່ນວ່າທ່ານຈະປິດການ ທຳ ງານຕິດຕາມທຸກຢ່າງ, ດັ່ງທີ່ໄດ້ກ່າວໄວ້ໃນບົດຄວາມນີ້, ຜູ້ໃຫ້ບໍລິການຂອງທ່ານຍັງຈະມີຂໍ້ມູນກ່ຽວກັບສະຖານທີ່ຂອງທ່ານ, ເພາະວ່າທຸກໆໂທລະສັບທີ່ເຊື່ອມຕໍ່ກັບເຄືອຂ່າຍໂທລະສັບມືຖືຈະສົ່ງສະຖານທີ່ທົ່ວໄປໃຫ້ຜູ້ໃຫ້ບໍລິການທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ.